Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli öğrencilerimiz,

 

Ülkeler arasında karşılıklı ekonomik ve siyasal ilişkilerin gelişmesi, sermaye mallarının ve yolcu taşımaya olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur. Bu durum küresel havacılık sektörünün hızlı şekilde büyümesini beraberinde getirmiştir. Havacılık sektörünün büyümesini zaman zaman küresel krizlerle sekteye uğrasa da sektör, krizleri aşmayı bilmiş, istihdam ve üretim kabiliyetini artırarak yoluna devam etmiştir.

Sivil havacılık sektörünün büyümesi nitelikli insan gücüne talebi de artırmıştır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) raporlarına göre havacılık sektöründe istihdam edilen personel sayısı 2003 yılından bugüne üç kat artarak 220 binlere ulaşmıştır. İstanbul yeni havalimanının tam kapasiteye eriştiğine doğrudan ve dolayı 225 bin yeni istihdam yaratması beklenmektedir. Bu nedenle birçok sektör için lokomotif sektör olan havacılığın gelişiminde nitelikli insan gücünün sektöre hazırlanması önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda, havacılık konusunda öncü ve önemli adımlar atmaya hedefleyen bölümümüz, dünya genelinde havacılık alanında artış gösteren eğitimli iş gücü istihdamına ve ulusal hedeflerimize yüksek becerili iş gücü ile katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

 

Temelde 4 yıllık eğitim veren bölümümüzde, havacılık sektörünün olmazsa olmazı isteğe bağlı hazırlık eğitimi (İngilizce) de verilmektedir. Ders içeriklerimiz dünya genelinde havacılık endüstrisinin eğilimi göz önünde bulundurularak "İstikbal Göklerdedir" vizyonu anlayışıyla ve analitik düşünce yapısına sahip olabilmeniz amacıyla, sektörün önde gelenleri ve akademisyenlerin olduğu danışma kurulu ile tasarlanmıştır.  Bölümümüzde 6+1+1 olarak tasarlanan eğitim programında; 6 dönem içerisinde alandan akademisyenlerle alınacak derslere ek olarak 7. dönemde uygulamaya dönük eğitimler alandan uzmanlarla verilerek 8. dönemde staj (İntörn) uygulaması yapılmaktadır. Uzun vadeli getirileri nedeniyle önem arz eden ve teorik uygulamaların yanı sıra pratiğe de önem veren bir anlayışla sizlere eğitim vermekten mutluluk duyacağız. 

 

Sürekli değişen ve gelişen havacılık sektöründe yer almanız bizleri gururlandıracaktır. 

 

Sevgilerimle...

 

Doç. Dr. İnan ERYILMAZ