Öğrenci Değişim Programları

Öğrenci değişim programları üç ana başlık altında toplanmaktadır.

 

  • Erasmus,
  • Mevlana,
  • Farabi.

 

ERASMUS

 

Erasmus öğrenci değişimleri Erasmus bünyesindeki Avrupa Ülkelerindeki okullar ile ikili anlaşmalar yaparak gerçekleştirilmektedir. Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesindeki öğrenciler minimum 2.20 not ortalaması ve YökDil, YDS gibi sınavlardan alınan 50 dil puanı sonrasında anlaşmalı okullara başvrularının kontenjanlar dahilinde kabulü sonrasında gerçekleştirilebilmektedir. Yurtdışında iki dönem boyunca güz döneminde burslu olarak eğitim görme imkanı sağlayan bu değişim programında öğrencilerin hibe kesintisine uğramaması için 30 AKTS karşılığı dersten geçmiş olması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Erasmus ofisinden bilgi alınabilir.

 

MEVLANA

Güz ve bahar döneminde başvuralabilen bu program karşı üniversite ile anlaşma protokollerinin sağlanması sonrasında yapılabilmektedir. İki dönem boyunca yurtdışında eğitim görme imkanını sağlayan bu öğrenci değişim programı için 2.50 ortalaması bulunan öğrenciler başvuru yapabilir. Burs imkanı bulunmakla birlikte bu imkanların başvurus sırasında tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Mevlana ofisinden bilgi alınabilir.

 

FARABİ

Birinci sınıf not ortalaması 2.00 üzerinde olan öğrencilerin yurt içinde başka bir devlet üniversitesinde yapılacak protokol ile faydalanabilecekleri bir değişim programıdır. Öğrencilere güz ya da güz+bahar dönemlerinde eğitim imkanı tanıyan bur programda, burs imkanı da sağlanmaktadır. Daha detaylı bilgi için Farabi ofisinden bilgi alınabilir.