Cumhurbaşkanlığı Staj Seferberliği Kapsamında Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonunda Yapılan Ulusal Staj Programı Kapsamında Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine;

 

1-Staj yapmak istediklerine dair başvurularını web sayfamız doküman arşivinde yer alan “Zorunlu/İsteğe Bağlı (Cumhurbaşkanlığı Kapsamında ve Yaz Dönemi) Staj Belgeleri “  staj form belgeleri ek-1 formunu 3 asıl nüsha olacak şekilde doldurup staj yapacakları kuruma imzalatmaları gerekmektedir.

2- Öğrencilerin sigorta girişlerinin yapılabilmesi için Staj Seferberliği kapsamında staj yapacağı kurumlardan staj tarihlerinin belirtildiği resmi yazı ve ek-1 form ile birlikte, 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisini de ekleyerek Bölüm Başkanlığına mesai saatleri içerisinde 20-25 gün önceden teslim edilmesi gerekmektedir.

3-Yabancı Uyruklu Öğrenciler için aynı işlemler geçerli olup ilaveten "Zorunlu/İsteğe Bağlı (Cumhurbaşkanlığı Kapsamında ve Yaz Dönemi) Staj Belgeleri" dökümanında yer alan "Taahhütname" dilekçesinin doldurulması ve "Kronik/Bulaşıcı Hastalık Olmadığına Dair Tam Teşekküllü Hastaneden (Devlet Hastaneleri) Heyet Raporu" alınması gerekmektedir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler evrakları teslim ederken bu iki evrakı da teslim etmek zorundadır.

4-İşletmeden alınacak staj tarihlerinin belirtildiği resmi yazı örneği  “Zorunlu/İsteğe Bağlı (Cumhurbaşkanlığı Kapsamında ve Yaz Dönemi) Staj Belgeleri “  linkte yer almaktadır. Staj yapılacak kurum kendisine göre uyarlayıp hazırlamak zorundadır.

 

 Not:

Stajın başlangıç tarihi 10 Temmuz 2023’ten sonra olmalıdır. 10 Temmuz 2023 tarihinden önceki süre 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılını kapsadığından kabul edilmeyecektir.

Formların asıllarının Yüksekokulumuza teslim edilmesi gerektiğinden “fotokopi, faks, pdf hali ile mail atılması vb” durumlar kabul edilmeyecektir.

Ek-1 Formunun eksiksiz doldurulup önce işyerine (staj yapılacak kuruma) daha sonra öğrenci imzası ile Bölüm sekreterliğine teslim edilecektir.

Staj tarihleri değiştirilemez. Staj süresince öğrenci için SGK kaza sigortası yaptırılacağından ve SGK’ ya staj yeri ve tarihi ile ilgili bilgiler staja başlamadan 5 gün önce bildirileceğinden staj tarihleri değiştirilmeyecektir. Öğrencilerin stajına başlamaması, değiştirmesi, yarıda kesmesi veya yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde Yüksekokulumuz tarafından yatırılan primler öğrencilerden tahsil edilecektir. Öğrenciler staja başvurması durumunda bu hususu kabul etmiş sayılır. Stajını yarıda kesen ve/veya staja başlamayan öğrencilerin ikinci bir staj başvurusu kabul edilmeyecek olup stajını yarıda kesmek zorunda kalan öğrencilerin tarafımıza bilgi vermeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ

** Stajınız en az 10 iş günü en fazla 30 iş günü olarak yapılabilinir staj tarihlerinizi bu maddeye dikkat ederik hazırlamanız gerekmektedir.

** Stajınızın veya staj bitişinizin eğitim öğretim dönemine denk gelmemesi gerekmektedir.

** Staj başvuru evrakları Yüksekokulumuza posta yolu ile gönderilecekse, gönderici ödemeli kargo ile gönderilmelidir. Kargolar okul adına gönderilecektir. Akademik–İdari Personel ismi belirtilmeyecektir. Kargo takipleri öğrenci sorumluluğundadır. kaybolma, kargo Geçikmesi ve yanlış adres durumlarından akademik ve idari personel sorumlu değildir.

** Evrakların en geç 20 iş günü öncesinden teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim etme gün aşımını geçen öğrencilerin evrakları kabul edilmeyecektir. (Staj tarihinizi baz alarak hesaplayabilirsiniz,)
** İlgili formların, dilekçelerin ve evrakların kurşun kalem, siyah tükenmez kalem vb. araç gereçlerle doldurulması uygun olmayıp, bu şekilde teslim edilen hiç bir evrak kabul edilmeyecektir.
** İlgili formların, dilekçelerin ve evrakların bilgisayar ortamında doldurulması gerekmekte olup, sadece imza kısımlarının "Mavi Tükenmez veya Pilot Kalem" ile imzalanması gerekmektedir. Aksi takdirde evraklar kabul edilmeyecektir.

Söz konusu hususlara titizlikle riayet edilmesi öğrencilerimiz için önem arz etmektedir.

Yayın Tarihi: 01/06/2023
Okunma Sayısı: 975