Öğrenci Kimlik Kartları Hakkında

Kimlik Kartı yenileme talepleri Üniversitemiz programlarına ilk defa kayıt yaptıran öğrencilere ücretsiz olarak düzenlenen kimlik kartlarının basım işlemleri Daire Başkanlığımızca yürütülmekte olup, bir defaya mahsus olmak üzere öğrenci personel ve yakınlarına ücretsiz olarak verilecek olan kimlik kartlarının kayıp, çalıntı, yıpranma, bozulma, fotoğraf değişikliği vb nedenlerle ikinci kart talep edilmesi halinde 100 TL kimlik kartı bedeli alınmasına ilişkin teklifimiz 19.01.2024 tarihli ve 919/21 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür.
Öğrenci kimlikleri için Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca Kart Basım Otomasyonu hazırlanmıştır. Üniversitemiz öğrencilerine ikinci defa düzenlenecek olan kimlik kartları talepleri ise SDUNET platformu üzerinden kimlik kartı ücretini yatırdıktan sonra Yüksekokulların kart basım otomasyonuna düşecektir. Ücretsiz alınacak (ilk defa basılacak) kimlikler için ise birim öğrenci işleri kart basım otomasyonu üzerinden talepte bulunabilecektir. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Öğrenci Kimlik Kartına Dair Basım Otomasyonu Kullanım Kılavuzu” ndan yararlanarak müracaatta bulunabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 29/02/2024