SDÜ’nün Araştırma Ekosistemi Konuşuldu

Yüksekokulumuz ile Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü tarafından “Sivil Havacılık Girişimcilik Günleri - SDÜ Araştırma Ekosistemi" konulu bir konferans düzenlendi.

Batı Yerleşkesi Merkezi Dersliklerinde gerçekleşen konferansa Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi konuşmacı olarak katıldı. Araştırma ekosistemi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Terzi, üniversitelerde araştırma ekosisteminin paydaşlarının "iç paydaşlar" ve "dış paydaşlar" olarak ikiye ayrıldığını söyledi. SDÜ olarak öğrencilerin girişimcilik alanında yürüttükleri ve gerçekleştirecekleri çalışmalara verilen desteklerden bahsederek “Ön Kuluçka Merkezi” ve “Prototip Atölyesi”nin sağladığı imkânları anlatan . Prof. Dr. Terzi, yenilikçi fikirlerin hayata geçtiği Prototip Atölyesinin tüm öğrencilere açık olduğunu ve ücretsiz bir şekilde hizmet verdiğini dile getirdi. Prof. Dr. Serdal Terzi, Ön Kuluçka Merkezinde de öğrencilere rutin eğitimler verildi.

Haberin Detayları için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 26/12/2023