Muafiyet Talebinde Bulunacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

Muafiyet Başvuru Başlangıç : 02 Ekim 2023


Muafiyet Başvuru Bitiş ; 13 Ekim 2023


Muafiyet Formu (Hav. Yön) için tıklayınız.

 

* 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Yüksekokulumuza; YKS (daha önce farklı bir lisans yada ön lisans programında eğitim alanlar), Yatay Geçiş (GNO, Ek Madde1), DGS ile kaydolan öğrenciler daha önce almış ve geçmiş oldukları derslerden, muaf olmak için “Muafiyet Formu (Hav. Yön)” doldurabililer.

Muafiyet işlemleri bir kere yapılır. Öğrencilerin sonraki yarıyıl/yıllarda yapacakları muafiyet talepleri kabul edilmez.

*Öğrencinin, daha önce almış ve başarmış olduğu ders/dersler karşılığında hangi ders/derslerden muaf olmak istediğini belirten muafiyet formuna daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu tarafından “Onaylı Ders İçeriklerini ve Transkriptini” eklemesi gerekir.

*13 Ekim 2023 tarihine kadar elden ya da posta ile Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimine gönderilmiş olması gerekmektedir. Söz konusu tarihten sonra başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT: Gönderilen evrakların veya gönderilmek istenilen evrakların Kargo Firmaları aracılığı ile elimize ulaştırmanız mümkündür. Fakat “gönderilecek olan evrakların asıllarının ıslak imzalı" hallerinin gönderilmesi zorunludur. Kargo Firmaları aracılığı ile gönderimde sadece ıslak imzalı hali kabul edilmektedir. Postadaki gecikmelere, eksik bilgi ve belge ile intikal eden başvurulara ve gerçeğe aykırı beyan ihtiva eden başvurulara ilişkin sorumluluk başvurana aittir.

*Öğrencilerin muafiyet ve intibak işlemlerinin sonuçları kendilerine Yüksekokulumuz maili ile gönderilecektir.

 

Lütfen ekte verilen yönergeyi dikkatlice okuyunuz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Ders Muafiyet ve İntibak Yönergesi için tıklayınız.

 

Yayın Tarihi: 18/09/2023
Okunma Sayısı: 131