Uluslararası Sivil Havacılık Günü Kutlandı

Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek dünya genelinde emniyetli ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla 7 Aralık 1944 yılında Chicago Anlaşması ile kurulan ve Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), kuruluşunun 50. yılı olan 1994 yılında aldığı bir genel kurul kararıyla 7 Aralık’ı Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan etmiştir.
 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde kamuoyunun sivil havacılığa olan duyarlılığının oluşmasında bize fırsat sunan 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun düzenlediği etkinlik ile kutlanmıştır.
 
Er-Ah Havacılık Kurucu ve Genel Müdürü M. Erdoğan CABIOĞLU, Teknik ve Bakım Müdürleri ile Uçuş Öğretmenlerinin katıldığı etkinliğin, açılış Konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet SONGUR, üniversitemizin farklı bölümlerinden etkinliğe katılmak için gelen öğrenciler ile Keçiborlu ilçesi mülki ve idari amirlerine Havacılık eğitiminin merkezi olma yolunda ilerleyen üniversitemiz ve yüksekokulumuzun tanıtımını yapmıştır.
 
Etkinlik sonunda katılımcı öğrenciler arasında yapılan çekilişle 15 öğrencimize Er-Ah havacılık tesislerinde simülatör uçuşu hediye edilmiştir.

Yayın Tarihi: 07/12/2021
Okunma Sayısı: 679