2024 DGS SONUCU KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR VE MUAFİYET İŞLEMLERİ HAKKINDA

Yüksekokulumuzu kazanan adaylar yüz yüze kayıt işlemleri 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

2024-2025 Akademik yılında DGS ile kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz için hazırlanan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının duyurusuna erişmek için tıklayınız.

DGS ÖĞRENCİLERİNİN MUAFİYET BAŞVURULARI

Kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları derslerin muafiyet işlemleri için 02-11 Ekim 2024 tarihihleri arasında SDÜ Forms uygulamasının (forms.sdu.edu.tr) öğrenci süreç formları bölümünde Öğrenci Muafiyet ve İntibak İşlemleri altında yer alan menü üzerinden dijital ortamda muafiyet taleplerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Öğrenci Muafiyet ve İntibak İşlemlerine yönelik hazırlanan videoya erişmek için tıklayınız.

Ders Muafiyet ve İntibak talepleri Öğrenci Sorumluluğunda olup, sürecin titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.

 

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
- Önlisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi

- Önlisans Transkripti ve Ders içerikleri (Onaylı)

- Adli Sicil Kaydı

- Heyet Raporu (Tam Teşeküllü Hastaneden Alınmış olmadılıdır. Özel Hastane Kabul edilmemektedir.)

''Havacılık Yönetimi (Lisans), mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler: Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir devlet hastanelerinden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).'' açıklaması uyarınca öğrencilerimizin heyet raporu alması gerekmektedir.

 

GEÇİCİ KAYIT HAKKINDA

2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar GEÇİCİ kayıtları  yapılacak olup,  bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.

 

 

Yayın Tarihi: 01/10/2024
Okunma Sayısı: 154