Havacılık Yönetimi Bölümü Öğrencilerinden Isparta Süleyman Demirel Havalimanına Ziyaret

Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim üyeleri, 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Isparta Süleyman Demirel Havalimanını ziyaret ettiler. Yapilan teknik gezide okul öğrencileri

. Havalimanı güvenliği
. Uçuş ve apron emniyeti
. Yolcu operasyonu
. Bagaj operasyonu
. Uçak operasyonu
. Havalimanı yangın söndürme ve arama kurtarma faaliyetleri konusunda bilgi aldılar. Öğrencilerin sormuş olduğu sorular havalimanında çalışmakta olan DHMİ ve Çelebi yetkilileri tarafından yanıtlandı.

Öğrencilerin temel bilgi edinmeleri açısından değerlendirilen gezinin verimli geçtiği ve uçak ile ilgili operasyonların öneminin öğrenciler tarafından fark edildiği gözlendi. Meslek olarak havacılığı seçen öğrencilerin meslekleri tanımış olduğu bu gezide, kendilerine hedefler koyan öğrenciler, uzmanlar ile yaptıkları soru yanıt görüşmelerinde havacılık için yabancı dilin önemini kavradılar.

Yayın Tarihi: 18/12/2019